Madarász Ovi - Kirándulások, csoportfoglalkozások/vetítések

 

A tanév programjai

1. Mik azok az állatok? Hol laknak? Mit csinálnak? Melyek közülük a madarak? Honnan tudom, hogy ez egy madár? Ősszel Gábor bácsi hozza nagy kivetítőjét, hozzá érdekes képeket és mindezt elmeséli nekünk. Például azt is tőle tudjuk, hogy a teknősnek csőre van, mégsem madár.

2. Apátkúti völgybe kirándulunk saját (bérelt) busszal, azért, hogy megnézzük, hogyan fogják meg a madarakat a madarász bácsik.

Hogyan is? Hát amikor alszanak, oda osonnak a hátuk mögé és már meg is vannak! 

Na jó, nem egészen így! .... 

Megnézzük a madárhálót, megsimogatjuk a madárkákat, és azt is megtudjuk, hogy követhetjük figyelemmel a madárkák életét, útját, és csak egy gyűrű kell hozzá, megfigyeljük, mit csinál a kis széncinege, ha Gábor bácsi a hátára fekteti a saját tenyerén.

http://4.bp.blogspot.com/-MJYshTVP3gE/UK4ZSvOyOiI/AAAAAAAAACY/SeZ4hPIdhTA/s1600/SAM_4224.JPG

 

 

 

 

..és még játszani is marad idő

 

 


3. Gábor bácsi vetít nekünk egy hatalmas kivetítőn, így mindenki jól láthatja. Mesél és magyaráz, kérdez és kérdezhetünk. Csupa érdekes dolog. Ez a nap majd ősz végén novemberben lesz.

4. Gábor bácsi megint ellátogat hozzánk vetíteni decemberben is.

5. Sirályokat etetünk száraz kenyérrel a Margit szigeten. Rengeteg sirály van, de még a galambok és csókák (!) is oda jönnek egy kicsit potyázni. Ők is szeretik a száraz kenyeret.

6. Veresegyházi Medvefarmra kirándulunk márciusban, ahol Gábor bácsi a vadon élő állatokról mesél nekünk mindenféle érdekes dolgot. Tavaly még a szelíd farkasokat is megsimogathattuk, persze azért is voltunk bátrak, mert a gondozók is ott voltak velünk.

http://www.medveotthon.hu/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Gábor bácsi áprilisban ismét izgalmasabbnál izgalmasabb képekkel és történetekkel keres meg bennünket.

8. Az Apátkúti völgybe kirándulunk májusban is, de ekkor bekukucskálunk a madáretetőkbe úgy, hogy a kis madarak meg ne ijedjenek, észre ne vegyék! Biztosan látunk benne pici tojásokat vagy már kikelt madárfiókákat.

 

Kiegészítő információk