Bekukucskáltunk az oduba is

Ha egy-két nappal később megyünk, már nincsenek itt. Felnőnek, kirepülnek.

Madarász Óvoda

Óvodánkban hosszú évek óta működik a „madarász-ovi” program. Ennek keretében a gyermekek szakember vezetésével ismerik meg, és szereznek személyes tapasztalatokat a természeti környezetből, az állatok életéről.

A program 8 foglalkozást tartalmaz, amelyek részben az óvodában vetítés, játék, beszélgetés formájában, részben természeti környezetben zajlanak.

A terepfoglalkozások helyszínére saját (bérelt) autóbusszal jutunk el. Az utazás lehetőséget ad a kulturált közlekedés szabályainak alakítására, a társas kapcsolatok erősítésére.

Programjaink:

1.     Mik azok az állatok – vetítés, beszélgetés

2.     Madársimogatás az Apátkúti völgyben – kirándulás

3.     Félelmetes állatok – vetítés, beszélgetés

4.     Az állatok nem fáznak? - Madáretetés a Margitszigeten.

5.     Gólya, gólya gilice – vetítés, beszélgetés

6.     Igaz a hír gólyahír – Budafoki vadaspark vagy Veresegyházi medvefarm – kirándulás

7.     Mi a fontosabb? – vetítés, játék, beszélgetés

8.     Az élőlények utolsó menedéke – Apátkúti völgy - egész napos kirándulás

 

Természeti környezetünk személyes testközeli megtapasztalása lehetővé teszi, hogy formáljuk gyermekeink viszonyát környezetükhöz, és az állatvilághoz. Olyan környezettudatos, a környezetet tisztelő és szerető szemléletet szeretnénk megalapozni a gyermekekben, amelynek hatására a későbbiekben természetes igénnyé válik környezetük megóvása, védelme, a környezettudatos magatartás, környezetünk élhető fenntartása.

 

A természeti környezet megtapasztalása mellett fontos társadalmi környezetünk, hagyományaink megismerése is.

Rendszeresen részt veszünk a kerületben múzeumok, iskolák által rendezett programokon. Séták alkalmával felderítjük a közvetlen környezetünkben lévő lehetőségeket (piac, troli végállomás, Cserepes-ház…).

Minden évben, autóbuszos kirándulás keretében meglátogatjuk a Szentendrei Szabadtéri Múzeumot. Itt a gyerekek ismerkednek néphagyományainkkal, részt vesznek foglalkozásokon, amelyek a korabeli népi tevékenységekkel, népélettel ismertetik meg őket.

Veréb ..

ahogy a madarász bácsi megfogja, és mi megsimogathatjuk.

 

 

Kiegészítő információk